Naar de inhoud
14 december 2023

Bijna klaar: de Triple-C Werkplaats in Gorinchem

Het inrichten van de Triple-C Werkplaats in Gorinchem is in volle gang. In januari 2024 is de Werkplaats klaar voor gebruik. Dan is het dé plek om betekenis te geven aan Triple-C.

De uitstraling wordt robuust en industrieel. Een echte werkplaats waar de mouwen worden opgestroopt. Veel meubels, tapijten en decoratie zijn circulair en dus duurzaam. Dat wil zeggen dat ze een tweede leven krijgen in de werkplaats.

Foto’s: Mirjam de Jong

Oude kerkvloer krijgt tweede leven in de Triple-C Werkplaats

De wanden zijn grotendeels bekleed met hergebruikt hout. Zoals resten van de houtzagerij en zelfs een oude kerkvloer krijgt een tweede leven. Verschillende dagbestedingsgroepen van ASVZ werken mee aan de inrichting van de werkplaats met zelfgemaakte meubels en accessoires.

In de Triple-C Werkplaats gaat het om kennisoverdracht en kennis creëren. Een plek om trainingen te geven en te volgen. En om te inspireren en geïnspireerd te raken. Waar Triple-C en menswaardige zorg centraal staan. De Werkplaats slaat een brug tussen de uitgangspunten van Triple-C en de uitvoering daarvan in de praktijk. Een plek om samen te bouwen aan visie, vakmanschap en vaardigheden.

Leren en creëren staan dus centraal. Niet alleen voor medewerkers-cursisten, ook voor cliënten. Zij kunnen werkervaring opdoen in het restaurant en een logeervoorziening met 22 kamers voor mensen die meerdaagse trainingen volgen. Daar horen allerlei werkzaamheden bij. Zoals ontvangst van de gasten, eten en drinken verzorgen, kamers schoonmaken en de was doen. Naast werkplekken voor cliënten komen er ook leerwerkplekken waarvan het doel is om de kloof tussen zorg en de reguliere arbeidsmarkt te verkleinen.