Naar de inhoud
17 mei 2023

In aanbouw: de Triple-C Werkplaats

Vanaf dit najaar gonst het van de activiteiten aan de Wijnkoperstraat in Gorinchem. Dan gaat de Triple-C Werkplaats open. Een plek waar leren centraal staat. Samen bouwen aan visie, vakmanschap en vaardigheden.

De Werkplaats komt in een voormalig verzorgingshuis. Daar wordt nu hard gewerkt aan de inrichting. “We hebben altijd al een fysieke werkplaats willen hebben,” vertelt sectormanager Remco Gillissen. “Een plek waar je de identiteit van ASVZ ziet en proeft.”

Brug

De Werkplaats draait in de eerste plaats om kennisoverdracht en kennis creëren. Een plek om trainingen te geven en te volgen. En om te inspireren en geïnspireerd te raken. Waar Triple-C en menswaardige zorg centraal staan. De Werkplaats slaat een brug tussen de uitgangspunten van Triple-C en de uitvoering daarvan in de praktijk. Een plek om samen te bouwen aan visie, vakmanschap en vaardigheden.

Kloof verkleinen

Leren en creëren staan dus centraal. Niet alleen voor medewerkers-cursisten, ook voor cliënten. “We hebben een restaurant en een logeervoorziening met 22 kamers voor mensen die meerdaagse trainingen volgen”, vervolgt Remco, “daar horen allerlei werkzaamheden bij. Zoals ontvangst van de gasten, eten en drinken verzorgen, kamers schoonmaken en de was doen. Naast werkplekken voor cliënten komen er ook leerwerkplekken waarvan het doel is om de kloof tussen zorg en de reguliere arbeidsmarkt te verkleinen.”

Inrichten

De inrichting van de werkplaats moet aansluiten bij de kernwaarden van Triple-C. Zoals ‘gewoon leven’ en menswaardigheid. Daarvoor zorgt binnenhuisarchitect Sander van Lanen. Voor bijvoorbeeld de werkplekken kijkt Sander samen met Luc Beemsterboer, coördinator werkbegeleiding, innovatie en ontwikkeling, naar ‘de reis’ die de cliënten afleggen in het gebouw. Waar en hoe komen ze binnen en wat gaan ze vervolgens doen? Een goede inrichting zorgt er mede voor dat deze reis zo goed mogelijk verloopt. Zodat iedereen aan het eind van zijn of haar dag met een goed gevoel naar huis kan.

Planning

Eind oktober zijn de trainingsruimten klaar, is de planning. In het eerste kwartaal van 2024 zijn ook het restaurant en de logeervoorziening klaar.